Neuvěřitelná chyba. Na tomto místě se mléko v lednici kazí pětkrát rychleji. Dávají ho tam všichni

Čerstvé mléko má výbornou chuť. Abychom si ji mohli vychutnat co nejdéle, je třeba mléko správně skladovat. Mnozí z nás jej dávají do lednice na to nejméně vhodné místo. Mléko se pak rychle kazí a my jej zbytečně vyléváme do odpadu.

Mléko se skladuje v lednici

Samozřejmostí je, že otevřené mléko ukládáte do lednice, bez ohledu na to, zda se jedná o mléko čerstvé nebo trvanlivé. Překvapením pro mnohé možná bude to, že mléko musí být v lednici uloženo na specifických místech, jinak se rychle kazí. V různých částech lednice panují různé teploty, proto i jednotlivé přihrádky a zásuvky obsahují označení konkrétních potravin, které je vhodné v daných místech skladovat.

Kde neskladovat mléko

Čerstvé mléko, které jste koupili poměrně nedávno, se začalo kazit už po pár dnech. Trvanlivé mléko začalo nepříjemně hořknout. Ptáte se, kde je chyba? Chyba je v uložení mléka v lednici. S největší pravděpodobností jste jej dali na místo, které není pro skladování mléka vhodné.

Mléko je třeba skladovat tam, kde je v lednici nízká teplota. Proto nejméně vhodnou variantou jsou dveře lednice. Ty jsou nejteplejším místem a zároveň jsou vystaveny kolísání teplot v důsledku častého otevírání lednice.

Foto: Shutterstock

Kam uložit otevřené mléko

Mléko a mléčné výrobky byste měli skladovat v zadní části lednice. Vhodná je střední police nebo police úplně dole. Na dveře lednice patří trvanlivé ochucené nápoje, kečupy, dipy, omáčky a nejrůznější dochucovadla. Ta nejsou na výkyvy teplot tolik náchylná.

Abyste uchovali mléko a mléčné výrobky na policích co možná nejčerstvější, je důležité dodržovat několik pravidel. Lednici udržujte čistou a pravidelně ji odmrazujte. Pak bude mít stabilní chladící výkon. Zároveň omezte čas otevřených dveří na naprosté minimum, vždy si předem rozmyslete, po které pochutině sáhnete. V lednici dodržujte řád a skladované potraviny organizujte. Tím se vyhnete zdlouhavému hledání a ušetříte lednici práci s dodatečným chlazením.

Foto: Shutterstock

Autor: Veronika Majerová

Externí autorka magazínu AAzdraví.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jiřina vallova
Jiřina vallova
1 rok

To je hrozný

Jiřina vallova
Jiřina vallova
1 rok

Mléko tam dávám odjakživa,nikdy se mi nekazilo.ty