Nevyzraje na ně ani největší silák. Chytrým trikem našich babiček ale zavařovací sklenice otevře každý

Víte, jak si snadno poradíte s otevřením zavařenin, i když v blízkosti není nikdo, pro koho by to byla hračka? Je několik možností, jak to udělat bez použití hrubé síly. Někdy je přece jen potřeba sklenici otevřít, a vy se do ní nemůžete dostat.

Přichyťte si víčko gumovou rukavicí

První, co můžete vyzkoušet, aby sklenice neprokluzovala, je nasadit si gumovou rukavici, kterou používáte při úklidu. Pokud ji nemáte po ruce, navlékněte na sklenici gumičku. Pak nebude prokluzovat a mělo by se vám povést ji snadno otevřít.

Vytvořte vzduchové kapsy

Tento trik možná znáte. Poklepete na okraj víčka lžící nebo vařečkou, a vzniknou vám vzduchové kapsy. Víčko díky tomu samo povolí a otevření bude hračka. U měkčích víček to jde snadno.

Horká voda

Sklenici otočte dnem vzhůru a ponořte do horké vody, nebo ji chvilku nechte po tekoucí horkou vodou. Po 30 vteřinách víčko povolí. Nahřívání funguje i v případě, že na sklenici použijete fén na vlasy.

Udeřte sklenicí o stůl

Sklenici uchopte v úhlu 45 ° a okrajem víčka udeřte o hranu stolu nebo kuchyňské linky. Zopakujte to z několika stran po obvodu sklenice. Pokud to nejde, otočte sklenici dnem vzhůru a udeřte celou plochou víčka o stůl.

Foto: Shutterstock

Udělejte do víčka díru

Tento způsob zkoušejte pouze v případě, že už víčko nebudete potřebovat. Můžete použít šroubovák, nůž nebo otvírák na konzervy, a víčko prorazit. Vznikne podtlak a sklenici snadno otevřete.

Povolte víčko nožem nebo šroubovákem

Někdy se zkrátka nedaří víčko uvolnit žádným způsobem. Pak ho zkuste nadzvednout nožem, nebo šroubovákem. Po obvodu sklenice nadzvedávejte víčko. Ve chvíli, kdy se pod něj dostane vzduch, sklenice povolí. Jde o poslední záchranu, která ale nikdy nezklame a zafunguje téměř vždycky.

Foto: Shutterstock

Autor: Kristýna Lorencová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments