Než začnete smažit kuřecí maso, musíte udělat jednu věc. Češi o ní ale netuší

Kuřecí maso patří k oblíbeným druhům masa. Patří k těm, které jsou cenově dostupné, dobře stravitelné a plné vitamínů. Bohužel se velmi snadno vysuší a ztuhne. Můžete z něj ale snadno udělat chutnou, křehkou pochoutku. Jedním ze způsobů je vychytávka Ládi Hrušky, který maso nakládá do tatarky.

Křehčí maso díky tatarce

Kuřecí prsa nakrájejte na plátky, osolte, opepřete a vložte do mísy s tatarskou omáčkou. Nechte jev ní minimálně hodinu, ale raději déle, a pak je obalte v hladké mouce. Nakonec maso usmažte na rozpáleném oleji. Bude chutné a šťavnaté, a zároveň získáte chutnou, zlatou krustu.

Bílý jogurt nebo kefír

Jsou i další způsoby, jak připravit skvělé kuřecí maso. Před jakoukoliv přípravou ho naložte do jogurtu nebo kefíru a nechte marinovat nejlépe přes noc. Vhodnou alternativou je bílý jogurt, ale milovníci exotických chutí neudělají chybu ani s ochuceným – kokosovým nebo citronovým. Chuť naopak neovlivní kefír, díky kterému maso bude pouze jemnější a měkčí, ale chuť se nezmění.

Marinujte maso dostatečně dlouho

Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv marinádu, dejte kuřeti čas. I hodina marinování se pozná, ale čím delší doba, tím chutnější bude výsledek. Maso by mělo být v marinádě celé ponořené. Nechte ho v lednici v uzavřené nádobě do té doby, než ho budete tepelně upravovat. Můžete i experimentovat a ochutit ho bylinkami a kořením. Před přípravou stačí jen opláchnout přebytečný jogurt nebo kefír, a kuře může rovnou na pánev nebo do hrnce.

Foto: Shutterstock

Pozor na převaření

Pokud kuře vaříte, může se snadno stát, že ho převaříte. Pak bude velmi tuhé. Vyzkoušet můžete vaření v pomalém hrnci, maso tak bude mnohem měkčí a šťavnatější.

Nechte maso odležet

Jakmile maso dovaříte, nechte ho 10 minut odpočinout, nejlépe zakryté alobalem. Vyzkoušejte tento trik u pečeného kuřete. Šťáva díky tomu zůstane uvnitř masa. S kuřetem, které vychladne, se pak i mnohem lépe manipuluje.

Foto: Shutterstock

Autor: Kristýna Lorencová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
4 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Monika
Monika
1 rok

Koukám,že zachvilku začnu být nesvéprávna, Bože muj

Pája
Pája
1 rok

Taky přidám jednu věc co se ma udělat a to je, že se to maso musí koupit bez toho se smažit nedá 😁

Tomáš
Tomáš
1 rok

Opět se mi autor titulku snaží vnutit myšlenku, že nejsem Čech? 👎

Pája
Pája
1 rok
Reply to  Tomáš

Asi jo 😃