Obecně je léto obdobím, kdy moc nedbáme na zásady zdravého stravování. Letní dovolené, party s přáteli, grilování…
Příležitostí, během kterých zhřeší i zarytí příznivci zdravého životního stylu, je celá řada. Přesto bychom měli i během letních měsíců myslet na to, že ne všechny potřebné živiny je tělo schopno vyrobit samo, a obzvláště mikroživiny potřebuje v kvalitním a potřebném množství dostat z přijaté potravy.
Myslete na dostatek vitamínů
Pokud našemu tělu nedodáme dostatek mikroživin, tedy minerální látky, stopové prvky a vitamíny rozpustné v tuku a ve vodě, negativně se nám odvděčí v podobě nejrůznějších zdravotních problémů.
Zařazujte proto i během léta do svého jídelníčku potřebné potraviny, z nich tělo získá vše, co ke správnému fungování potřebuje.
Zmrzliny, cukry atd. okyselují organismus
Během letních měsíců je třeba myslet i na to, že při zvýšeném příjmu cukrů, ať už v podobě limonád, zmrzlin, nejrůznějších dezertů, ledových káv a jiných nezdravých potravin, dochází ke změně pH organismu – a to na kyselé prostředí.
Je-li organismus překyselen, začne se po nějaké době bránit únavou, bolestmi břicha, nevolnostmi, problémy se zažíváním.
Dlouhodobé kyselé prostředí způsobuje závažnější zdravotní problémy, mezi které patří například i nejrůznější alergie, bolesti hlavy, těžké migrény apod.
Proto je velmi důležité zařadit do svého letního jídelníčku zásadotvorné potraviny – například v podobě zeleninových či ovocných šťáv, čerstvého ovoce a zeleniny, vody s citronem či grapefruitem, zeleného čaje, hub či například nepražených mandlí nebo rozinek.
Letní odpočinek je třeba, nezapomeňte však myslet na své zdraví a dopřávejte tělu alespoň ve formě stravy to, co potřebuje pro své zdravé fungování – tedy mikro a makroživiny, vitamíny rozpustné v tuku i vodě, stopové prvky, minerální látky i zásadotvorné potraviny, které zajistí úpravu vnitřního pH organismu. O to více si léto užijete, více tipů na Jakvkuchyni.cz!