Obědy za 45 Kč po celé České republice. Nová služba bere Čechům dech. Za pár korun jídlo jako v restauraci

Nedávná inflační vlna se bohužel prohnala zrovna tam, kde to lidé cítí ze všeho nejvíce, a to v potravinách. Obchodní řetězce využily situace a ceny všeho možného zboží nesmyslně navýšily. Následovaly potom i všechny navázané obory, jako jsou například restaurace.

Restaurace výrazně zdražily

Přitom v České republice ještě donedávna platilo, že bylo zvykem chodit na obědy do restaurací, a to v pracovní přestávce. Byl to skutečně významný zvyk, a to zejména v době, kdy se menu dalo pořídit do 100 Kč, na což lidé jednoduše měli. To jim zároveň zvyšovalo pocit toho, že se vlastně mají dobře, jelikož si každý den mohou zajít na oběd do restaurace.

Tyto časy jsou ale, pravděpodobně nenávratně, pryč. Dnes už totiž oběd v restauraci pořídíte spíše za 200 Kč a někde ještě za víc. Ceny přitom dlouho byly stabilní, ale teď vyskočily během dvou let opravdu razantně. A pokud si chcete k jídlu dát třeba nějaké to pivo, počítejte s dalšími 60 korunami navíc. Jelikož je třeba dát i nějaké to spropitné, vyjde takový jednoduchý oběd v restauraci prakticky na tři stovky.

A na to už Češi jednoduše nemají. Ostatně, podniky po celé České republice hlásí razantní propad zájmu o obědová menu. Lidé to řeší jinak. Vaří si doma, případně si koupí nějakou tu hotovku v supermarketu. To si potom ohřejí v práci v mikrovlnné troubě.

Kde je ale poptávka, tam se dříve nebo později objeví také nabídka. Tu dnes zajišťuje služba Výprodej hotových jídel, která působí na mnoha místech České republiky.

Takovýto výběr byl z hotových jídel v pátek 26.7.2024.

O jídla je obrovský zájem

Jde o menší stánky, ve kterých se prodávají velmi kvalitní restaurační pokrmy. Otevírá se vždy brzy ráno, přičemž se zde tvoří fronty zákazníků, takže třeba kolem 10:00 už je vyprodáno. Je tedy třeba kupovat skutečně včas.

Zájem je totiž pochopitelný. Nejlevnější jídlo stojí vždy 49 Kč. V pátek 26. července to bylo například rizoto s vepřovým masem. Ale ani další jídla nejsou vůbec drahá. Za restovaná drůbeží játra s bramboráčky zaplatíte 55 korun. Gurmánské výpečky s knedlíkem a zelím potom stojí 77 Kč. K dispozici jsou také polévky a dezerty.

Tohle je zcela bezkonkurenční. Konečně se zase můžeme kvalitně a levně najíst. Už jsme z těch cen byli zoufalí,” říká pan Miloš, který si zde pravidelně kupuje hotová jídla pro sebe a svou manželku v důchodu.

Čtěte také: Do Česka vstupuje nový obchodní řetězec. Češi jsou nadšení. Takhle levně ještě nenakoupili

Služba výprodeje hotových jídel je dostupná v řadě měst České republiky. Je to například Praha, Chomutov, Mělník nebo Most. Vzhledem k úspěchu přitom budou pravděpodobně další přibývat.

Foto: Shutterstock

Autor: Anna Štěpánková

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Zkušená a respektovaná novinářka prošla za posledních 20 let redakcemi tištěných i online deníků, aby následně našla svou zálibu v tvorbě magazínových textů.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Radim
Radim
1 měsíc

Ptám se PROČ??? “Jelikož je třeba dát i nějaké to spropitné …” 🤬🤬🤬 Mně taky jako řidiči autobusu nikdo nedává k ceně jízdenky minimálních 10% navíc něco jako cestovné!!! Nebo si zkuste “načepovat” plnou nádrž u auta např . za 1.500,- a pak jim tam ještě nechte jen tak dalších minimálních 10%, tedy 150,- Kč jako “pohonné”

Last edited 1 měsíc by Radim