Okamžitě vyhoďte tuhle oblíbenou potravinu z Kauflandu. Našly se v ní cizí tělesa, naprosto otřesné

Tady už opravdu přestává všechna legrace. Výrobci potravin pro Českou republiku musí začít brát svou úlohu zodpovědně a nevozit nám sem nejrůznější zmetky, které nás mohou ohrožovat. V poslední době je takových případů velká spousta, jak vyplývá z hlášení Státní zemědělské a potravinářské inspekce.

Co se stalo

V tomto případě bohužel na problém nepřišla sama na základě svého šetření, ale v přímém ohrožení se ocitla jedna ze zákaznic. Ta si v Kauflandu v Liberci koupila oblíbené kynuté knedlíky značky K-Classic, což je privátní značka obchodního řetězce Kaufland.

Když si je uvařila a začala jíst, přišlo obrovské překvapení. Mezi zuby totiž ucítila něco tvrdého. Naštěstí kvůli tomu nezkousla zcela, ale jen lehce. Náhle se jí něco zapíchlo do patra. Nakonec vše vyplivla a nestalo se nic horšího. Ale klidně mohlo, ukázalo se totiž, že v knedlíku se nacházel velký šroub.

Kaufland se podle svého vyjádření pro server TN.cz případem zabývá a řeší ho v rámci svých interních postupů. Zajímavé přitom je, že výrobce, kterým je společnost Svoboda – výroba domácích knedlíků, odmítá jakékoliv pochybení.

Foto: Shutterstock

Kdo za to může?

Předmět se prý nemohl do knedlíku dostat u ní, protože má na linkách nainstalovány detektory, které by v knedlících okamžitě zachytili i malý kousek kovu. Takový knedlík by potom z linky vyřadily a v žádném případě by se nemohl dostat do prodejní sítě.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce je však zřejmě trochu jiného názoru a šetření bude provádět právě u výrobce, kde se chce zaměřit na to, zda je výrobní zařízení v dobrém stavu a zda zmíněné detektory opravdu fungují tak, jak mají.

Foto: Shutterstock

Autor: Anna Štěpánková

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Zkušená a respektovaná novinářka prošla za posledních 20 let redakcemi tištěných i online deníků, aby následně našla svou zálibu v tvorbě magazínových textů.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
6 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Dusan
1 rok

Zdravim všechny lidi co maji rádi hotová jídla která se vaří minimální čas. Samworth brothers v Anglii ma na výrobních linkách po uzavření jídla ( vzducho těsně ) detektor kovů. Každý obal výrobku z jidlem je možný před konzumací očistit antibakteriálním prostředkem.

Monika
Monika
1 rok

A ani by nevyplaval, když by je vařila…nějaký vymysl

Monika
Monika
1 rok

Taky je kupují a nikdy se mi to nestalo…a taky je doma mám a nebojím se je uvařit…. prostě špatná náhoda… rozhodně nic vyhazovat nebudu… Paní mi je líto,naštěstí se jí nic nestalo,ale takové věci se někdy stanou,já jednou měla v salátu kousek skla….taky jsem na to upozornila,ale nikoho neobvinila….a verím,že už se to víc krát nestalo.Schvalne to nikdo neudělal . Nepracují v oboru,ale chápu jak zákazníka,tak výrobce.

Jiřina vallova
Jiřina vallova
1 rok

To je zase článek! prý velký šroub.v těch malých knedlicich to musela poznat hned. protože nejde ani napíchnout na vidličku. někdo chce být zase zajímavý..

Véra
Véra
1 rok

Přesně to mě napadlo. Jak mohla paní v kolečku knedlíku nevidět a ani necítit při krájení velký šroub.
Nebo že by při procesu výroby a následného uvaření ten šroub změkl natolik, že při krájení nebyl vidět ani cítit, ale při konzaci již ano??

Lucie
Lucie
1 rok

Šroub se jí zapíchl do patra prý