Osvědčený lidový elixír našich babiček funguje i dnes. Přírodním způsobem snižuje cholesterol a zbavuje bolesti zad i kloubů

Znáte lidový elixír pro zdraví vařený z jablka a bobkového listu? Odstraní bolesti kloubů a výrazně zlepšuje zrak. Podívejme se, jak vlastně funguje a jak ho připravit.

Vyzkoušejte nápoj našich babiček, které na něj nedaly dopustit. Má totiž opravdu blahodárné účinky na naše tělo. Tlumí bolesti kloubů, zlepšuje zrak a má mnoho dalších zdravotních benefitů. Můžete jej pít v jakémkoliv věku. Jen se jako obvykle se jen nedoporučuje těhotným a kojícím ženám a dětem do 6 let věku.

Propojení účinků

Jablko s bobkovým listem si vzájemně zesilují účinky. Bobkový list snižuje krevní cukr i nadýmání, prokrvuje končetiny, jemně ředí krev, čistí močové cesty, posiluje imunitní systém, tlumí migrénu a bolesti svalů i kloubů. Slupka jablka obsahuje vlákninu pročisťující střeva od toxinů, posilují dásně, regulují průjem i zácpu, posilují koncentraci, zklidňují mysl a zpomalují proces stárnutí.

Benefity nápoje z jablek a bobkového listu

  • zlepšuje vidění
  • odstraňuje záněty a bolesti kloubů
  • ulevuje od bolesti zad
  • uvolňuje svaly
  • působí proti bolesti hlavy i migréně
  • pomáhá proti nachlazení i chřipce
  • snižuje škodlivý LDL cholesterol
  • reguluje krevní tlak
  • posiluje srdce
  • působí proti hypertenzi
  • preventivně působí proti srdečním chorobám
  • pomáhá při ledvinových kamenech
  • snižuje a reguluje hladinu glukózy u diabetiků
  • pomáhá při astmatu
  • chrání plíce před poškozením
  • zmírňuje úzkost a stres
  • zlepšuje mozkovou činnost
  • preventivně působí proti stařecké demenci

Jablečný čaj s bobkovým listem

Ingredience:

  • 3 sušené bobkové listy
  • 1 jablko
  • 1 litr vody
  • špetka skořice
  • med podle chuti

Postup:

Jablko umyjeme, slupku neloupeme a odstraníme jádřinec. Jablko nakrájíme na menší kousky. Do hrnce dáme vodu a přivedeme ji k varu. Do vroucí vody přidáme bobkový list a vaříme 5 minut. Nakonec přidáme kousky jablka, ihned odstavíme z plamene a necháme 10 minut pod pokličkou. Pak scedíme, přidáme špetku skořice a dle chuti dochutíme medem. Pijeme jeden šálek ráno na lačný žaludek a druhý večer chvilku před spaním.

Foto: Shutterstock

Autor: Pavla Růžičková

Externí autorka magazínu AAzdraví.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments