Recepty Ládi Hrušky se hodí do dnešní moderní uspěchané doby. Kdo by chtěl trávit přípravou moučníků celé odpoledne, a ještě za ně dát celý majlant? Recept na čočokoláč je tak skutečně oblíbenou variantou složitého receptu. Budete hotovi za chvíli a pochutnáte si.
Nízká cena, přitom taková dobrota
Nemáte v plánu trávit v kuchyni celé dny? V tom případě si můžete najít některé vychytávky, které si pravidelně připravuje Láďa Hruška. Nás zaujal jeho recept na čokokoláč. Ten jsme vyzkoušeli upéct sami a kromě toho, že je výborný, se nám zdá jeho cena skutečně dostupná pro všechny. Ostatně, podívejte se sami.
Co budeme potřebovat k výrobě receptu?
Abychom si s chutí vytvořili náš první čokokoláč, budeme potřebovat následující ingredience:
- 4 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek teplého mléka
- 2 žloutky
- ¾ kostky droždí
- 2 lžíce másla
- 1/3 hrnku cukru
- špetka soli
- lískooříškový krém
Příprava je velesnadná
nejprve smícháme všechny ingredience, které budeme potřebovat na těsto a utvoříme si z nich bochánek těsta. To necháme odpočinout tři čtvrtě hodiny. Ideální prostředí pro toto těsto je v teplém prostředí. Můžete si pomoci topením, nebo těsto i s mísou umístit do teplé vody.
Dělíme na čtyři díly
Nyní si těsto rozdělíme na čtyři stejné díly. Každý z těchto dílů si vyválíme na placku, která bude hrubá asi dva milimetry.
Na jeden z dílů si položíme talíř, který obtáhneme. Na těsto namažeme lískooříškový krém. Stejný postup i u dalších dvou plátů těsta.
Hurá do trouby
Na plech si nachystejte pečicí papír. Nahoru poté položte talíř a ořízněte přebývající těsto. Uprostřed obtáhněte hrneček. Postupně dort rozdělte na polovinu, až vám vznikne 16 stejných dílů. Dva sousední kousky vždy otočte proti sobě. Vznikne tak efekt pletení.
Následně dobrotu pomažte bílkem a položte na plech. V troubě, kterou jste si předehřáli na 180 stupňů Celsia, pečte moučník 20 minut.
Foto: Shutterstock