Při smažení cibulky musíte přidat jednu věc. České hospodyňky to zásadně pokazí a zničí celé jídlo

Smažená cibulka je základem mnoha kuchyní a receptů po celém světě. Tato jednoduchá ingredience dodává jídlu výraznou chuť a aroma, což je důvod, proč je tak oblíbená. Existuje jeden krok, který mnoho lidí při přípravě jídla opomíjí a který může mít fatální následky pro konečný výsledek.

Příprava začíná už výběrem správné cibule

Když budete procházet regály s cibulí, hledejte tu, která působí pevně na pohmat. Měla by být bez jakýchkoliv skvrn a její slupka se nesmí nadměrně odlupována. Cibule by rozhodně klíčit. V takovém případě je pravděpodobně starší, než by měla být. Pokud si vyberete kvalitní cibuli, budete mít jistotu, že vaše jídlo bude mít plnou a bohatou chuť.

Krájení cibule bez pláče

Krájení cibule může být pro některé lidi nepříjemnou záležitostí, protože cibule uvolňuje silice, které mohou dráždit oči a způsobovat slzení. Existuje ale trik, díky kterému tomu předejdete. Cibuli dejte před krájením vychladit, díky tomu vás silice nebudou tolik dráždit a krájení půjde o něco lépe.

Smažení cibulky

Smažení cibule je důležitým krokem při přípravě mnoha jídel, ale správné provedení může být pro některé lidi výzvou. Začněte tím, že zapnete sporák a necháte pánev nebo hrnec dobře rozehřát. Poté na dno nádoby nalijte olej – na jednu cibuli bude stačit jedna polévková lžíce. Než začnete smažit, je důležité počkat, až se olej dostatečně rozpálí, aby se cibule správně osmažila.

Foto: Shutterstock

Jakmile je olej rozehřátý, přidejte nakrájenou cibuli a začněte ji míchat. Je důležité při smažení cibule neodcházet od sporáku a pravidelně ji otáčet, aby se cibule nezačala připalovat nebo nedopálila. Smažte cibuli, dokud není měkká a zlatohnědá. Smažená cibule může být použita jako přísada do mnoha jídel, jako jsou například polévky, omáčky nebo masová jídla. Správně osmažená cibule dodá vašim jídlům plnou chuť a vůni.

Zkuste přidat jedlou sodu

Jedlá soda může být vaším tajnou ingrediencí pro dokonalou smaženou cibuli. Při smažení cibule stačí přidat špetku jedlé sody do oleje. Soda pomůže udržet texturu cibule a zabrání jí přepálení. Také zajistí, že se cibule smaží rovnoměrně a zůstane zlatavá a lahodná. Mnoho kuchařů už toto tajemství zná, tak proč to nezkusit a neudělat ze smažené cibulky něco skvělého?

Foto: Shutterstock

Autor: Kristýna Lorencová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
5 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jaroslav
Jaroslav
1 rok

Ty škatulo, umíš uvařit aspoň vodu na čaj, když tady tak poučuješ?

Karel
Karel
1 rok

Budu dělat jako doposud a tyhle řady si strčte víte kam.

Vit
Vit
1 rok

To jsou moudra, snad to každý ví, kdo vaří i bez sody!! Já tam dávám ještě prášek do pečiva a cibule pěkně kyne!!😂

Martin Horáček
Martin Horáček
1 rok
Reply to  Vit

Krystina, autor článku objevila Ameriku, no pražská Nana a špína k tomu fakt perlí.

Josef
Josef
1 rok

Ta ma s Prahou spolecne akorat ze se naplavila, neurazej Prazaky, hnupe.