Zdravá a výživná káva? Ano, je to možné. Pokud se naučíte do kávy přidávat jednu netradiční přísadu. Vyzkoušejte kávu s kolagenem. Pomůžete trávení, zlepšíte zdraví kloubů a prozáří se vám pokožka.
Kolagen v prášku
Čím je organizmus starší, tím ubývá v těle množství kolagenu. To se projevuje stárnutím pokožky, vznikem vrásek, nejrůznějšími fleky na kůži a později potížemi s klouby. Jakmile kolagen z těla ubývá, je možné jej organizmu dodat v podobě potravinových doplňků. Výborné výsledky má kolagenový prášek. Bohužel je však téměř nepoživatelný a je třeba jej přidat do některého z nápojů. Káva je perfektním tipem, jak bez potíží konzumovat pravidelně kolagenový prášek.
Kolagen odolává teplotám
Kolagen dávkujte do kávy podle doporučení a zalévejte horkou vodou společně s kávovou směsí. Horká voda účinek kolagenu nijak neovlivní. S kolagenovým práškem bez příchutě se nemusíte bát ani toho, že by se výrazně změnila chuť kávy. Pro lepší promíchání můžete použít trysku na napěnění mléka. Pokud má kolagen organizmu pomoci je třeba dodržovat doporučené dávkování a zároveň omezit pití kávy bez kolagenu na jeden až dva šálky denně.
Tělo lépe využívá hydrolyzovaný kolagen
Jestliže jste kolagenový prášek již zkoušeli a měli jste problém s jeho vstřebáváním, sáhněte po plně hydrolyzovaném kolagenu. Tělo jej lépe zpracuje a můžete jej rozpouštět jak v teplých, tak ve studených nápojích. Lepšímu vstřebání v těle můžete pomoci zvýšeným příjmem vitamínu C.
Účinky kolagenu
Kolagen pomáhá udržet zdravé klouby a kosti, mladistvou pokožku, dobrou kvalitu vlasů, pevné nehty a urychluje hojení ran. Účinky pocítíte po pravidelném užívání nejdříve za měsíc, ale zpravidla až za 8 týdnů od prvního užití. Při výběru kůry můžete zvolit kolagen který se konzumuje každý den nebo zahájit takzvanou úvodní kůru a po třech měsících užívání přejít na udržovací kůru, kdy se kolagen bere jen několikrát týdně.
Foto: Shutterstock, Zdroj: LiveStrong.com