Rychlá frankfurtská. Chutná a poctivá polévka za pár korun

Každý turista si po náročném výstupu s chutí dává na horské chatě frankfurtskou polévku. Zasytí a zároveň umožní další pohyb. Také si přejete uvařit snadnou polévku, která se stane příjemnou večeří nebo základem pro vynikající oběd?

Uvařeno za pár minut, za pár korun

Výhoda frankfurtské polévky je její rychlá příprava. Můžeme se tedy ihned pustit do práce, ať máme svačinu pro celou rodinu v cuku letu hotovou. I když jste unavení, bude vám příprava tohoto pokrmu dělat radost. A odměna? Lahodná chuť, která vás opět postaví na nohy. Svačina nebo večeře pro všechny obyvatele vaší domácnosti vás navíc vyjde jen na pár korun. V době úspor je to ideální řešení.

Zahřeje a zasytí

I když se venku již jaro klube a máme chuť trávit stále více času venku, někdy ještě přijdeme domů zkřehlí. V tu chvíli bychom skutečně uvítali nějakou dobrou polévku, která nás zahřeje. Po její konzumaci si můžeme v klidu dopřát relax u svého oblíbeného seriálu, nebo si jít za chvíli lehnout a odpočívat. Polévka nás zasytí a zahřeje, takže snadno doplníme ztracenou energii. Frankfurtská polévka je dobrý tip.

Foto: Shutterstock

Ingredience, které budeme potřebovat

Pro plný hrnec polévky nám bude stačit několik základních ingrediencí. Můžete si začít odškrtávat následující kousky:

  • 4 párky (ideálně frankfurtské)
  • 4 brambory
  • 1 stroužek česneku
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 1 lžíci sladké mleté papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • špetka sušené majoránky
  • 100 mililitrů mléka
  • 100 mililitrů smetany
  • 1 cibuli
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sádlo
  • sůl
  • pepř

Jak si připravit frankfurtskou polévku?

Nejprve si v hrnci s hrubším dnem rozpusťte sádlo a osmahněte na něm najemno nakrájenou cibuli. Přidejte kmín a pepř. Následně nakrájejte párky na kolečka nebo čtvrtinky a nasekejte česnek. Tyto ingredience krátce orestujte na připraveném sádle. Přidejte mletou papriku a promíchejte. Když ingredience provoní celý prostor kuchyně, nalejte do hrnce vývar a dobře zamíchejte. Do vývaru přidejte nakrájené uvařené brambory a vzniklou dobrotu ještě čtvrt hodiny míchejte. Před koncem vaření smíchejte mléko, smetanu a mouku a přes jemné sítko tuto směs přidejte do polévky.

Už se těšíte, až to u vás doma bude vonět?

Foto: Shutterstock

Autor: Tomáš Kavka

Redaktor serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments