S kuřecím masem před smažením musíte udělat jednu věc, kterou lidé neznají

Mnoho lidí zařazuje kuřecí maso pravidelně do jídelníčku. Je velmi zdravé, zvlášť pokud zvolíte maso vysoké kvality. Dá se rychle připravit, a to na jakýkoliv způsob – můžete si připravit kuřecí čínu, řízek, jen tak udusit plátek, nebo si upéct kuře. Obsahuje řadu minerálních látek jako je fosfor, hořčík, železo, vápník, draslík, selen a vitamínů, převážně B3, B5 a B6.

Dietáři by pak měli upřednostňovat kuřecí prsa bez kůže, připravené v páře. Pokud koupíte celé kuře, dá se celé i zpracovat. Můžete si jinak připravit prsíčka, upéct křidýlka a stehýnka, a ze skeletu připravit zdravý a chutný vývar. Netrváte-li na absolutně dietním receptu, zkuste si připravit recept od Ládi Hrušky, a vyzkoušet jeho vychytávku.

Naložte kuřecí maso do tatarky

Budete potřebovat kuřecí prsa, tatarku, pepř, hladkou mouku a olej. Prsa nakrájejte na plátky, osolte, opepřete a ponořte do tatarské omáčky. Pak nechte marinovat v lednici nejméně hodinu. Čím déle maso necháte, tím lépe. Před přípravou ho obalte v hladké mouce. Pak rozpalte na pánvi olej, a smažte obalované kousky kuřete do zlatova. Díky tatarce budou mít skvělou chuť. Nakonec podávejte s brambory a pažitkou.

Foto: Shutterstock

Smetanové kuře za 30 minut

U Ládi Hrušky a kuřecího masa můžeme ještě chvilku zůstat. Jeho recepty jsou jednoduché a zároveň rychlé. Kuřecí prsa připravená na pánvi jsou skvělá, ale pokud toužíte po změně, zkuste si upéct ultra křehké smetanové kuře. Připravte si 500 g kuřecích řízků. Umyté a naklepané osolte.

Do pekáčku rovnoměrně nakapejte olej, kuřecí prsa naskládejte těsně vedle sebe, a vše přelijte 250 ml smetany. Pečte přiklopené 30 minut na 250 stupňů. Pak dopékejte asi 10 minut odklopené.  Na povrchu se vytvoří zlatá krusta. Podávejte s bramborami nebo bramborovou kaší.

Foto: Shutterstock

Autor: Kristýna Lorencová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments