Míchaná vejce patří díky své rychlé a nenáročné přípravě k nejoblíbenějším a nejjednodušším jídlům. Ačkoliv by se mohlo zdát, že si lidé tento pokrm už osvojili, mnozí stále bohužel neví, co něj patří a co naopak nepatří.
Oblíbená přísada, která tam ale nepatří
Jeden ze známých šéfkuchařů se pozastavil nad častou praktikou, kterou lidé při přípravě míchaných vajec dělají. Podle něj dokáže doslova zničit chuť tohoto jinak skvělého jídla.
Šéfkuchař Dan Joines, který je nositelem mnoha ocenění, upozornil na skutečnost, že pokud do míchaných vajec přidáváte mléko, děláte jednu z největších chyb, jaké můžete udělat. Jde přitom o rozšířenou věc, a to nejen v České republice, ale také ve Velké Británii nebo Spojených státech amerických.
“Do míchaných vajec nikdy nedávejte mléko. Přišli byste tak o jejich autentickou chuť a naopak zvyšujete pravděpodobnost, že je budete mít gumové. Vždy dejte přednost máslu. Před vylitím vyšlehaných vajec na pánev se také ujistěte, že jsou zlatavé a ne hnědé. Vajíčka míchejte na mírném až středním ohni,” uvedl šéfkuchař Joines.
Vejce budou řídká a bezbarvá
Míchaná vejce by podle tohoto šéfkuchaře měla být řídká, ovšem tak, aby držela pohromadě. Zapravdu mu přitom dávají i další odborníci na vaření. Šéfkuchař Luke Selby považuje přidání mléka do míchaných vajec za obrovskou chybu, protože potom je pokrm velmi řídký a připomíná školní stravu.
Odbornice na stravování Rachel Phippsová zase uvádí, že přilití mléka do vajec je zaručený způsob na to, jak se připravit o vynikající chuť. Zároveň dá jídlu takovou barvu, kterou připomíná zařízení hromadného stravování.
Foto: Shutterstock
O tom jsem nikdy neslyšel. Jinak smažený vejce je to jedno z nejhorších jídel co může být. Je to dobré, ale toho cholesterolu.
No o přidávání mléka do vajíček jsem už slyšel avšak ne v kombinaci s vajíčky míchanými. To by se dalo pochopit že to někdo dělá aby řekněme uměle zvětšil množství. Takže veřejné vývařovny a pod. Musí to být ale hnus. Jinak si myslím že docela běžně se mléko do vajíček přidáva v případě obalování řízků v trojobalu.
Proč mléko? 😄 To slyším poprvé že by se používalo do vajec jako tuk mléko. To musí být mňamka vařeno/smažený vejce. 😆
Dělal jsem vejce na másle a oproti oleji super a mléko do vajec dává akorát blázen.
Vejce na oleji? To musí být hnus. Jediné na sádle nebo másle. Jinak jsem asi blázen, protože já dávám mléko do míchaných vajec úplně běžně. Jsou pak krásné vláčná, nevysušená.
O takové pitomosti jako je mléko do vajíček jsem nikdy neslyšel. Jestli si to autor nevymyslel – je okurková sezona
Pro pro nekonečný vesmír! Ukažte mi ty dva debily! Toho,co do vajíček se.. majonézu a toho,co tam leje cokoli!