Krájení cibule se může zdát být jako jednoduchá činnost, ale pokud to chcete dělat správně, měli byste si nechat poradit zkušeným profíkem. Britská šéfkuchařka Poppy O’Tooleová nyní ukázala, jak by to mělo správně vypadat. Celý trik přitom spočívá v detailu, který si většina lidí neuvědomuje.
Šéfkuchařka sdílela video, jak správně nakrájet cibuli, na svých sociálních sítích. Připsala k tomu, že vám možná změní život. Teď už má miliony zhlédnutí. “Toto je jednou z prvních technik, které se naučíte, když se stanete kuchařem,” uvedla Poppy O’Tooleová.
Nejprve je v případě krájení cibule zapotřebí odříznout její vršek a odloupnout slupku. Poppy doporučuje, abyste si ji nasekali vodorovně pro zachování rovnějšího řezu. Nezapomeňte, že kořen musí při krájení zůstat neporušený. Nejdříve krájejte třikrát nebo čtyřikrát vodorovně a následně šestkrát svisle. Při řezu směrem ke kořenu používejte klouby na prstech ruky jako svého druhu chrániče. Jedině tak zajistíte, že jednotlivé kousky cibule budou dokonale nakrájené.
Mnoho z uživatelů, kteří video zhlédli, přiznalo, že celý život krájeli cibuli špatně. “Vždy jsem jako první odstranil kořen, ale opravdu dává smysl ho odstranit až na konci,” uvedl jeden z nich. “Nemůžu se dočkat, kdy už to konečně vyzkouším,” píše další.
Šéfkuchařka Poppy O’Tooleová je hvězdou sociálních sítích, kdy jen na TikToku má 1,4 milionů fanoušků. Teď dokonce připravuje vlastní knihu. Ostruhy získala v michelinské restauraci Purnell’s v anglickém Birminghamu. Její cibulové video teď zaznamenalo obrovský úspěch, vidělo ho už více než pět milionů lidí.
Foto: Shutterstock