Spalujte tuk v těle bez námahy. Stačí jíst jednu potravinu a půjde to samo

Viscerální tuk se liší od toho běžného především tím, že je uložen hluboko v těle, jakkoliv může vyplouvat i na povrch a být viditelný. Zejména potom na břiše. Právě proto se často mluví o různých druzích tuku, respektive jejich škodlivosti. Zatímco tukové zásoby na stehnech a hýždích nejsou zase takovým problémem z hlediska zdraví, jakmile se vám začne tuk ukládat na břiše, měli byste zbystřit.

Málo známá potravina

Tento tuk totiž obklopuje řadu životně důležitých orgánů, jako jsou játra, slinivka nebo střevo. A co je horší, břišní tuk může spustit řadu zdravotních problémů, zejména potom cukrovku nebo kardiovaskulární choroby. Naštěstí se ale ukazuje, že na tento tuk lze cílit stravou. Kromě toho, že by měla být vyvážená a neměla by obsahovat nezdravé položky, je vhodné, aby zahrnovala také potraviny, které pomáhají viscerální tuk likvidovat.

V tomto ohledu se jako velmi účinná ukazuje být potravina známá jako triphala. Jde o směs tří plodů, a to amalaki, haritaki a vibhitaki. Neustále přitom přibývá jejích zdravotních účinků.

Jedna studie například uvádí, že triphala dokáže snížit hladinu krevního cukru díky obsaženým fytochemikáliím. A aby toho nebylo málo, v konečném důsledku vede její užívání k likvidaci tukových zásob, zejména potom viscerálního tuku. Kromě toho se triphala proslavila jako vynikající podpora pro trávicí ústrojí lidského těla.

Foto: Shutterstock

Podporuje trávicí ústrojí

A právě trávení je jednou z klíčových funkcí těla, která ovlivňuje způsob, jakým funguje a vypadá naše tělo. Ukazuje se, že triphala posiluje střevní tkáň a pomáhá redukovat přebytečný tuk, který se hromadí v oblasti břicha. Kromě toho odstraňuje toxiny z těla a podporuje metabolismus.

Triphala je dostupná ve formě prášku, tekutiny, tablet nebo kapslí. Obvykle je k dostání tam, kde se zabývají nebo mají v sortimentu ajurvédskou medicínu. Každopádně byste si ale měli ověřit, že kupujete autentický produkt od důvěryhodného prodejce.

Abyste dosáhli maximálního účinku, doporučuje se triphalu užívat na lačný žaludek mezi jídly. Doporučená denní dávka se pohybuje od 500 miligramů do 1 gramu. Dávkování ale do značné míry závisí na zdravotním stavu a váze, stejně jako na dalších charakteristikách osoby, která směs konzumuje.

Foto: Shutterstock, zdroje: National Library of Medicine, Healthshots

Autor: Tereza Vávrová

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Dlouhodobě se zajímá o spotřebitelská a ekonomická témata, která mají vliv na životy lidí. Prošla řadou médií, kde získala velké množství zkušeností o tom, co je opravdu důležité.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments