Lidstvo se neustále učí, a to i v těch ohledech, kde se zdá, že už není nic dalšího možné objevit či vyzkoumat. Pak se ale přeci jen ukáže, že lidská vynalézavost zkrátka nezná mezí. V zájmu úspory času i zdrojů leckdy i hospodyňky přijdou na zajímavé věci.
Neoblíbené strouhání potravin
Vezměme si obyčejné struhadlo. To představuje nenahraditelného pomocníka, pokud jde o strouhání nejrůznějších potravin. Přesto ale práci s ním většina hospodyněk příliš ráda nemá. Není to totiž zrovna čistá práce. Všude kolem jsou části jídla, které navíc ve velkém zůstává také v otvorech samotného struhadla, kde přichází nazmar a obtížně se pak smývá, přičemž může i ucpat odpad.
Obzvlášť omývání některých potravin ze otvorů struhadla je skutečně nepříjemnou prací. Každý, kdo někdy strouhal sýr nebo horkou čokoládu a potom struhadlo myl horkou vodu, jistě ví, o čem mluvíme. Často pak s omýváním struhadla a následně dřezu strávíme více času než samotným strouháním. Řešením není ani struhadlo nemýt, protože tak byste si zadělali na ještě větší problémy.
A teď si představte, že všechny tyto potíže mají poměrně jednoduché řešení. Je vlastně s podivem, že se na něj nepřišlo už dávno, ale až teď nedávno, kdy ho jedna šikovná hospodyňka zveřejnila na internetu a doslova způsobila senzaci.
Skvělý trik na strouhání
Co udělala? Prostě vzala sáček z pevnějšího plastu, který má obvykle zipový uzávěr. Důležité je na tomto místě upozornit, abyste nepoužívali mikrotenový sáček, který by se mohl snadno protrhat a dostat se tak do strouhaného jídla.
Teď už vám možná svítá, co se bude dít. Vezměte struhadlo a do sáčku ho vložte. Následně můžete strouhat na zvolené straně struhadla. Efekt pocítíte okamžitě. Struhadlo zůstává neustále čisté. Nastrouhané potraviny ze sáčku můžete jednoduše použít a následně ho jen opláchnete pod tekoucí vodou.
Alternativně můžete použít potravinovou fólii, která však musí být dostatečně pevná, aby se neprotrhávala.
Tímto způsobem snadno nastrouháte úplně vše. Ať už jde o zeleninu, sýr, česnek nebo čokoládu. Můžete si přitom být jisti tím, že jinou metodu již používat nebudete.
Foto: Redakce AAzdravi.cz
Tak zabalit struhadlo do igelitu tady radila 8.5. Hampejzová, akorát ta to nazvala “trik hospodyněk ze západu” 😀
Máte nás fakt za takové pitomce, že tady ty bláboly cpete 2x měsíčně (nebo i častěji) jen pod jiným titulkem?
Kolik vám za to platí – já se s chutí vykašlu na firmu a půjdu si taky dělat z lidí blázny…
Geniální nesmysl. 😂😂😂
Už je tady zas ta pitomost se struhadlem v “igelitu”.
Tak znova – je to velký problém struhadlo ihned po použití umýt?
Taky by mne zajímalo, když paní chytrá to někdy zkusí,jak té čokoládě vysvětlí, že se nemá lepit,a sýru. Ať to nejdřív sama zkusí. Pokud tedy ví,kde má kuchyni. Přeji ji apetíto igelíto.
To je taková pakárna – oni tady furt dokola opakují ty samé nesmysly – nabízí se otázka – dostávají za to zaplaceno a kolik?
Pokud to nejsou tělesně postižení, měli by raději jít normálně pracovat, než takto trapně prezentovat svoji blbost – ale možná jsou to duševní mrzáci – úroveň většiny článků by tomu odpovídala…
Bohužel to jsou výsledky našeho školství. Jak takový lidi mohli udělal maturitu, nebo obhájit vysokoškolský diplom ??? Jak je vidět, že se školám povede vyprodukovat i pracovní zmetek. Místo inteligenta vyleze duševně narušený debil. Autorka viděla kuchyň akorát ve výloze v obchodě s nábytkem. Zavolejte Chocholouška. Autory podobných článků zašít do pytle, natřít na černo, hodit do studny.
No jo, když žák se stal ve škole pánem, to je pak těžké. Učitel nesmí ani špitnout, jinak hned přiletí starý pitomec, aby hájil mladého pitomce a je úplně jedno, jestli má učitel pravdu nebo ne – kolikrát se ho nezastane ani ředitel… Několik mých kamarádů učí – já bych to dělat nemohla, to, co vyprávějí, mi hýbe žlučí – obávám se, že by mě zavřeli hned po prvním týdnu, a to si ještě fandím… Vy myslíte, že zdejší pisálkové mají maturitu? (vš z nich snad nemá nikdo…) Hrome, to mě ani nenapadlo – já myslela, že to jsou zkrachovanci,… Číst vice »