Kuřata a další druhy drůbeže patří k dlouhodobě k nejprodávanějším masným výrobkům. Ačkoliv se kolem nich neustále odehrávají větší či menší kauzy, například krmení antibiotiky, nakonec přeci jen lidé v obchodě po kuřeti nakonec sáhnou, protože se jim sbíhají sliny při představě, že ho dají krásně propéct do trouby. Všimli jste si už ale, že v obchodě jsou kuřata až podezřele krásná a velká?
Někteří lidé jsou ochotni udělat téměř cokoli, aby se jejich produkty dobře prodávaly. A aby byl jejich prodej co nejlepší, měly by vypadat navenek dokonale, aby přilákaly kupující. Bohužel, týká se to i kuřat a jiné drůbeže, která u většiny rodin končí na nedělním stole. Každý z nás přirozeně sáhne po kuřátku, které je větší. Vždyť čím větší, tím více šťavnatého masa, nebo ne?
Pořádně nafouknuté kuře
Zdání však klame. Obchodníci se plácají po zádech a radují se, že se jim podařilo oklamat zákazníky. Na internetu koluje několik videí, které ukazují krutou realitu. Před tím, než se kuře dostane na pulty obchodů, je napícháno tekutinou. Díky ní se nafoukne a z vyzáblého masíčka se najednou stane velké kuře, které je možné prodat dráže.
I když je u některých videí zmíněno, že do kuřat je napíchána čistá voda, u jiných je tato informace zamlčena. Na místě je doufat, že i u ostatních je to jen voda. V každém případě, tento trik, který okamžitě zvětší kuře, zřejmě mnohým pokazí chuť i náladu.
Foto: Shutterstock
Na co máme obchodní inspekci? Já to vím,ale napsat to nemohu.Mohl bych mít problém.
Obávám se, že zrovna na toto obchodní inspekce kašle.
😀 jo, to je to tzv. super zdravé kuřecí maso, které doporučujete – to je důvod, proč jezdím pro veškeré maso na soukromou farmu, kde kuřata, ovce a kozy běhají venku ve výběhu – je to sice o něco dražší, ale “maso” roste normálně a není ničím “vylepšeno” – ani antibiotiky ani vodou.