Už to prasklo. České obchody prodávají otrávené maso z Ukrajiny. Zákazníci ho už dokáží rozpoznat

Bohužel se ukazuje, že tuzemští zákazníci jsou dokonale v pasti. Velké obchodní řetězce totiž nevyslyšely jejich volání po kvalitnějších potravinách. Jak rádi by si Češi pořídili špičkové produkty, které se prodávají třeba v Německu nebo v Polsku.

V obchodech je samé svinstvo

Mají ovšem smůlu. V České republice se supermarkety rozhodly maximalizovat své zisky, a tak prodávají mimořádně nekvalitní potraviny, a to navíc ještě za velmi vysoké ceny. Nejvíce se to přitom projevuje na masných výrobcích, kde se ukazuje jeden velký nešvar.

Už před časem před ním varovala Agrární komora České republiky. Jde o to, že se do tuzemských obchodů ve velkém naváží maso z Ukrajiny. S ním je spojeno hned několik problémů. Už i ministr zemědělství vyzval obchody, aby podporovaly tuzemské zemědělce a braly maso od nich.

To je samozřejmě důležité, ovšem ještě klíčovější je to, aby si český zákazník mohl koupit nezávadné maso. Jenže to v tomto případě není zabezpečeno. Zemědělci upozorňují, že zatímco oni musí plnit velmi přísné regulace, tito dovozci mají volné hřiště.

Obchodní řetězce to pochopitelně zkusily, protože se jim líbilo, že mohou zboží sehnat velmi levně a prodávat ho draho. Potom se ale začalo ukazovat, že v daném kuřecím mase je velmi často salmonela. Řetězce ale bohužel nezareagovaly stopkou, nýbrž maso vozily vesele dále.

Takhle to poznáte

Bylo jim přitom úplně jedno, že Státní zemědělská a potravinářská inspekce neustále upozorňuje na jejich přešlapy. Obzvlášť tvrdohlaví se ukázali být nákupčí v obchodech Tesco, kteří dané maso dovážejí stále a byli chyceni už alespoň desetkrát, že prodávali prudce závadné maso.

Čtěte také: V českých obchodech je příšerné máslo. Lidé ho kupují ve velkém. Dá se ale poznat podle jedné věci

Zákazníci už ví, že toto maso obvykle pochází od společnosti WE Trade s.r.o. Tesco na ně ale udělalo v poslední době trik, kdy dodavatele přestalo deklarovat. Stále ovšem na obalu najdete zemi původu, podle které se můžete orientovat. Další nápovědou je to, že toto maso je obvykle přebalováno na Slovensko.

Foto: Shutterstock

Autor: Tereza Vávrová

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Dlouhodobě se zajímá o spotřebitelská a ekonomická témata, která mají vliv na životy lidí. Prošla řadou médií, kde získala velké množství zkušeností o tom, co je opravdu důležité.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments