Do restaurace, kterou mnozí lidé považovali za tu vůbec nejlepší v Česku a která zcela jistě patřila mezi ty vůbec nejoblíbenější, už bohužel nezavítáte. Na sociálních sítích se dozvíte, že je dočasně uzavřena, přičemž je velkou otázkou, zda ještě někdy vůbec otevře.
Byly to zlaté časy
Řeč je o restauraci U Štěpána, která je veřejnosti široce známá, protože vystupovala v první řadě tehdy velmi sledovaného pořadu Ano, šéfe. Zatímco v jiných podnicích se šéfkuchař Zdeněk Pohlreich obvykle podivoval nad neumětelstvím majitelů, kuchařů a personálu, tady jakoby se dostal do jiného světa. Nebyl by to on, aby pár drobností nevytkl, ale bylo zcela jasné, jak moc se mu tady líbí a jak mu práce Štěpána Rudy, po kterém nese restaurace jméno, imponuje.
Tehdy to působilo jako blesk z čistého nebe. Diváci čekali další otřesnou restauraci na Šumavě a přitom dostali podnik, který servíroval prvotřídní kuchyni za dostupné ceny, které Pohlreich kritizoval jako příliš nízké. Tehdy se psal rok 2009 a od té doby se v Hospůdce U Štěpána dveře prakticky netrhly. Pokud jste tam sami nebyli, zkuste se schválně zeptat svých přátel. Řada z nich vám o ní určitě ráda pohovoří.
Pravdou je, že takzvaná “desátá léta” byla obdobím kvalitním restauracím zaslíbeným. Češi začali objevovat kouzlo lepší gastronomie a neváhali za ní zaplatit. Jenže potom přišly problémy, které jsou všem jistě dostatečně dobře známé.
Možná definitivní konec
Přesto se nečekalo, že by to měla odnést zrovna restaurace U Štěpána. Ostatně, její majitel hovořil o tom, že má neustále plno a že rezervace je nutné dělat dlouho dopředu, což platilo i v této době. Když tak manželé Rudovi na svém sociálním profilu oznámili, že s restaurací přinejmenším na čas končí, protože už je vše příliš složité, nechtěli tomu mnozí uvěřit.
Podle jejich slov neustále naráželi na blíže nespecifikovaný odpor, s nímž už nechtěli dále bojovat. Na konci září proto dveře svého podniku po 14 letech uzavřeli. Bohužel, případné znovuotevření už bude spíše obtížné. Lidé totiž mají na zavřené podniky tendenci rychle zapomenout. Navíc, když se jednou rozšíří zpráva o tom, že je zavřeno, už mnohem hůře se potom do širokého povědomí dává, že se znovu otevírá.
Foto: Shutterstock
A i tohoto několikrát zrecyklovaného dezinformačního článku byl smazán komentář slušně napsaný, pravdivý, leč tomuto komickému webísku nepohodlný.👎👎
Styděl bych se podívat do zrcadla, kdybych tohle udělal na svém webu.
Tady přece nejde o slušnost – podívejte se, jak sprosté komentáře tu zůstávají – ale ty se navážejí do dikutujících a ne do autorů…tady je zakopaný pes.
Nastává soumrak celého českého pohostinství. Začalo to zákazem kouření v hospodách v rámci budování polistopadové diktatury, pokračovalo zavedením EET a restriktivními opatření v rámci covidového šílenství a nyní pokračuje postupná likvidace českého pohostinství pod dalšími tlaky, které vyvolala vláda Fialy, jde tedy o rekordní inflaci a rekordně předraženou elektřinu. Též pivo se stále dražší a přestává být nápojem pro všechny, trend směřuje k tomu, že pivo bude nakonec nápojem jen pro majetné.
Na wikipedii stovky negativních komentářů na kvalitu jídla, neochota personalu a nesmyslné ceny, tak čemu se divíte.
To je v pořádku nepotporovat je při kovidu jsme je u okynkum podporovali a dnes si řeknou 250 za oběd a 68 pivo to bych musel být debil
“Tehdy se psal rok 2009 a od té doby se v Hospůdce U Štěpána dveře prakticky netrhli. ”
Ach, ti dveře!
Zdejší skvělý češtin dodává tomuto webu šťávu 😀 😀
… žaludeční šťávu…
Proč tolik sebekritiky?😜
V čem byla prosím nejlepší? Možná v nejvyšších cenách.