Vezměte PET láhev a udělejte tu nejlepší kuřecí roládu, jakou jste kdy jedli. Navíc rychle a levně

Obložené chlebíčky jsou pracné a okoukané, mastným řízkem se nezavděčíte každému. Ukážeme vám mnohem nápaditější občerstvení pro hosty. Kuřecí roláda je výborná a připravíte ji mnohem rychleji než klasické chlebíčky. Chutná teplá i studená.

Lehké a zdravé občerstvení

U teplých pokrmů už pomalu začínáme do receptů zapojovat nové chutě a inspirujeme se v zahraničí lehkými a zdravějšími variantami. Bohužel studená kuchyně pokulhává. Stále se objevují chlebíčky s vlašským salátem, řízky nebo plněná vejce. Na vaší studené míse se může objevit nápaditější pokrm, který rychle všem zachutná. Kuřecí roláda. Bude se hodit i jako svačina na cesty a doplněná salátem je výbornou večeří. Vyrobíte ji snadněji, než se na první pohled zdá.

Zdravá tlačenka

Vepřová tlačenka s octem a cibulí je jistě lahůdkou, ale po jejím snězení by aplikace na počítání kalorií zamířila do červených čísel. Pochutnat si můžete na zdravější variantě, potřebovat budete jen kuřecí maso, trošku času a prázdnou PET láhev. Do rolády se dá přidat nakládaná červená paprika, plátky mandlí, špenát nebo vlašské ořechy.

Jak připravit kuřecí roládu

Na kuřecí roládu budete potřebovat 300 g kuřecího masa. Můžete mít kuřecí prsa nebo vykostěná kuřecí stehna. Dále jsou zapotřebí 4 stroužky česneku, voda, 30 g želatiny, majoránka, sušená cibule a samozřejmě sůl a pepř.

Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na malé kostičky, důkladně ochutíme solí, pepřem a kořením. Krátce orestujeme na suché pánvi, promícháme a přiklopíme poklicí. Maso pustí šťávu a budeme jej asi půl hodinu dusit, můžeme mírně podlít. Podušené maso necháme vychladnout a připravíme želatinu. Maso dáme stranou a do výpeku vmícháme želatinu. Do směsi vrátíme maso, prolisovaný česnek a případně další přísady.

Foto: Shutterstock

Naplnění rolády do PET láhve

Z PET láhve odřízneme vršek a směs natlačíme do láhve. Vše dáme do lednice a necháme vychladit minimálně 4 hodiny ale lépe do druhého dne. PET láhev před servírováním rozřízneme, aby roláda zůstala vcelku.

Náplň rolády můžete libovolně doplňovat, kromě výše uvedeného se hodí i sterilovaná zelenina nebo různé druhy sýrů. Kdo nehledí na linii, přidá anglickou slaninu.

Foto: Shutterstock, zdroj: Stale

Autor: Veronika Majerová

Externí autorka magazínu AAzdraví.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments