Vynikající koláčky z tvarohu. Rychlovka ze 3 surovin, která vydrží čerstvá i týden

Recepty, na které potřebujeme minimum času a ingrediencí, jsou velmi populární. Připravíte je během chvilku a máte v záloze něco ke kávě, pokud přijde nečekaná návštěva. Na tento recept budete potřebovat pouze tři běžné ingredience, které jsou navíc k sehnání kdekoliv, pokud je doma zrovna nemáte.  

Pouze tři ingredience

Díky třem ingrediencím vytvoříte skvělé univerzální těsto. Bude se vám hodit i cukr, ve kterém můžete hotové pečivo obalit. Základní recept se skládá ze 100 g hladké mouky, 200 g tvarohu a 100 g másla. Máslo necháte změknout, poté ho smíchejte s tvarohem a hladkou moukou.

Těsto rozválejte na cca 4 mm. Nakonec vykrajujte koláčky o průměru okolo 7 cm.  Každý koláček můžete obalit v cukru. Pak je poskládejte do tvaru šátečků a naskládejte na plech. Nakonec upečte v troubě na 180°.  

Místo másla Hera

Je ještě jedna možnost, jak si vytvořit moučník ze tří surovin. Z tohoto snadno připravíte jak sladkou, tak slanou variantu. Lze ho použít jako základ na šátečky, závin nebo tyčinky. Počet surovin závisí na typu moučníku, který budete připravovat. Základ tvoří 250 g Hery, 250 g hladké mouky a 250 g tvarohu. Z těchto ingrediencí zpracujte těsto. To pak rozválíte a dochutíte podle toho, co z něj budete připravovat dále. Může jít o jablečný závin, nebo si připravte slaný závin.

Foto: Shutterstock

Těsto rozválíte, posypete kořením na pizzu, položíte na něj plátky sýra, potřete kečupem, a nakonec na něj dejte plátky salámu.  Pevně smotejte, nakrájejte na plátky o průměru asi 1 cm a vyskládejte na plech. Nakonec je potřete rozšlehaným vejcem a upečte. Z téhož těsta se dají připravit i ořechové rohlíčky.

Rozválíte ho, vykrájíte trojúhelníky, na ně pokladete ořechovou nádivku a stočíte do rohlíčku. Upečete a horké obalíte v cukru. Dobrou chuť!

Foto: Shutterstock

Autor: Kristýna Lorencová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments