Vyzkoušejte nápoj, který okamžitě sníží cukr v krvi. Lidé ho používají už celé generace

Cukrovka patří mezi velmi nepříjemné nemoci, kterých se navíc člověk nemůže zbavit. Měl by však mít svůj cukr v krvi co možná nejvíce pod kontrolou. Právě s tím přitom může pomoci konzumace zeleného nápoje v ranních hodinách. Dokáže velmi rychle snížit hladinu cukru v krvi.

Rostlina se zázračnými účinky

Glukóza je hlavním typem cukru v krvi. Zdravé tělo dokáže její hladinu samo regulovat pomocí hormonu inzulinu. Jakmile ale máte cukrovku druhého typu, produkce inzulinu se dostává do velkých problémů. Výsledkem je výrazné kolísání hladiny cukru v krvi, přičemž nebezpečné je především její zvýšení.

Pokud nechcete být odkázáni na standardní léčbu, můžete si najít alternativy, které dokáží cukr v krvi regulovat. Zřejmě vás příliš nepřekvapí, že hlavním klíčem k tomu je stravování. To pochopitelně musí být vyvážené a neobsahovat nezdravé položky. Zároveň však existují takové potraviny, které vám mohou velmi pomoci. Jednou z nich je například ibiškovec jedlý, v cizině známý také jako okra.

Tato vysoko rostoucí zelenina má původ v Etiopii, odkud se dostala až do východního Středomoří, Indie, Ameriky či Karibiku. Odjakživa se používá jako rostlina s řadou léčebných účinků. Vědci teď zjistili, že je vhodná také pro diabetiky.

Foto: Shutterstock

Osvědčená metoda

Existují důkazy o tom, že ibiškovec má anti-diabetické schopnosti. Studie potvrdily, že dokáže snížit hladinu glukózy v krvi,” uvádí server Diabetes.co.uk.

Studie publikovaná v časopise Journal of Pharmacy and BioAllied Sciences zjistila, že semena a kůra ibiškovce má velmi pozitivní vliv na redukci krevního cukru.

Mnoho lidí s cukrovkou hlásí, že jim klesá hladina glukózy po vypití nápoje z ibiškovce. Přes noc namočí nařezané kousky ibiškovce a ráno vypijí zelený džus. V Turecku se semena této rostliny na cukrovku používají již po celé generace.

Foto: Shutterstock, zdroj: Diabetes.co.uk

Autor: Anna Štěpánková

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Zkušená a respektovaná novinářka prošla za posledních 20 let redakcemi tištěných i online deníků, aby následně našla svou zálibu v tvorbě magazínových textů.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments