Jemně nastrouhaný sýr, zázvorový čaj, česneková pomazánka, nebo okurkový salát, všechny tyto lahůdky mají jednoho společného jmenovatele, struhadlo. Domácí pomocník, kterého používají hospodyňky již dlouhá léta, má ale jedno úskalí. Při strouhání zůstává nemalé množství v jeho otvorech a kousky jsou všude kolem. Objevte nový trik, který se stal hitem internetu.
Už žádné mytí
I když složité mytí není zrovna věc, která by vás od strouhání odstrašila, může občas znepříjemnit a prodloužit naše vaření. Pokud totiž umyjete snadno rozpustné ulpělé potraviny jako sýr nebo čokoláda horkou vodou, přichytí se k povrchu a nástroj zůstane špinavý, stejně jako váš dřez. Pokud se ale rozhodnete ho nemýt, jemné částečky zatvrdnou a uvolní se při dalším strouhání. To může jídlo znehodnotit.
Zázračný plastikový sáček
Jak si zjednodušit strouhání? Vezměte plastikový sáček se zipovým uzávěrem. V žádném případě nepoužívejte sáček mikrotenový, který se snadno potrhá. Ukryjte do něj struhadlo a na zvolené hrubosti začněte strouhat. Kouzlo uvidíte okamžitě. Struhadlo jako zázrakem zůstane čisté a nebudete ho muset složitě čistit. K odstranění nečistot postačí krátké opláchnutí pod tekoucí vodou. Nastrouhanou potravinu pak pouze přenesete v igelitu do hrnce, misky nebo jiné nádoby.
Potravinová fólie
Nechcete-li pokaždé používat nový sáček, aby se vám vaření výrazně neprodražilo, vyměňte ho za potravinovou fólii. Získáte stejně šikovného pomocníka. Fólie ale musí být pevná, aby jako v případě mikrotenu nedošlo k prodření. Strouhat můžete najemno i nahrubo. Trik nepoužívejte na tvrdou zeleninu jako je mrkev.
Foto: AAzdravi, zdroj: Kidspot
Autorka asi zná kuchyň jen od pohledu, protože je to součást bytu.
Tvrdou zeleninu jakou je mrkev NE a zázvor ANO ??
Na autorku platí pouze a jen doktor Chocholoušek s tarasnicí v ruce a s pokřikem já ti dám plastový sáček, ja ti dám struhadlo.
Víc si nezaslouží než ústřelit tu dutou hlavu.
Já bych si tipla, že tu kuchyň nezná ani od pohledu…strouhat cokoliv přes plastový sáček – to by nepobral ani Chocholoušek…stále kvoká, stále kvoká
Tvl. to je zase nápad! Doufám, že tím autorka nemyslý strouhat skrze plast!? Leda tak mit struhadlo strčené do sáčku, tedy dost velkého /IKEA tak velký nemá, pozn.red./ a strouhat s rukama v tom sáčku. Páč strouhat a držet sýr zvenku, je ideální k pozření makroplastů! 😁. No nevím…
A naučte se už, že igelit se prakticky u potravin nevyskytuje! Dnes je to vždy PE, PP, apod.
Jinak všichni moc děkujeme za americkou radu. Hned to posílám své služebné, aby to honem řekla mé kuchařce! Než bude pozdě! 😁😱
Američanky umí vařit to jsou novoty, jsou to polena na vaření.
No jo, nadpis by měl správně znít “vynikající strouhaný sýr s igelitovou příchutí” a omlouvám se za ten igelit – ale líp to zní 😀
To je takový problém, vzít hned po strouhání kartáček a struhadlo umýt?
Autorka ráda apetíto igelíto ,,,fuj,,, a ani neví,co to je kuchyně! Rady takových jsou nejlepší,pro zasmání.
No jo, žrát igelit je dneska asi IN…
Některé rady tady mi hlava fakt nebere – proč něco dělat jednoduše, když to jde složitě…mně by docela zajímalo, kolik za tyhlety výplody autorky berou.
Taky přemýšlím, jestli to před napsáním vyzkoušela,
Nejspíš to zas odněkud opsala a dost možná to i špatně pochopila…
Zdejší články by měly mít jednotný název “jak zprasit jídlo”