Zapečené těstoviny patří do základu úsporné kuchyně. Recept je snadný, ingredience seženete i v menším obchodě. Rychlý a výborný oběd nebo teplou večeři si připravíte během krátké chvilky.
Není co zkazit
Šunkofleky se mohou stát jedním z receptů, do kterého se pustíte i v případě, kdy nebudete mít chuť příliš vyvařovat. Nebo je můžete naučit své děti a tento recept si připravíte společně. Na tomto pokrmu skutečně není co pokazit.
Flíčky by měly být vaječné
Těstovinu pro tento recept je lepší vybrat vaječnou, ale samozřejmě to není podmínkou. Jen se do celku prostě a jednoduše hodí o něco více. Flíčky přitom nemusíte vařit dlouho, ještě dojdou zapékáním v troubě. Kdyby byly rozvařené, výsledek by nebyl tak působivý.
Maso osmažíme na cibulce
Maso do flíčků je potřeba osmažit. Ať se již bude jednat o šunku, točený salám, nebo třeba o uzené maso, nejprve je krátce osmažte na cibulce. Chuť výsledného pokrmu bude naprosto delikátní.
Jdeme na přípravu šunkofleků
Jako první si předvaříme flíčky. Současně s vařením těstovin si na pánvi s cibulí osmahněte salám, šunku, nebo jinou uzeninu. Celý výpek vlijte do uvařených a slitých flíčků. Směs dobře zamíchejte a přidejte vejce, sůl a pepř. Milujete bylinky? V tomto pokrmu rozhodně nemusíte šetřit.
Ingredience, které budeme potřebovat
Abyste vytvořili šunkofleky, stačí vám pár základních ingrediencí. A rovnou se můžete pustit do přípravy. Nachystejte si po ruce tyto suroviny:
- olej
- 100 ml mléka
- 400 g těstovin
- 300 g uzeniny
- 5 vajec
- sůl
- pepř
- bylinky
Když uvaříte těstoviny a přidáte výpek s uzeninou a cibulkou, rozšlehejte vejce v mléce. Připravenou směs nalejte na těstoviny. Osolte, přidejte pepř a bylinky a vložte do trouby. Těstoviny se pečou dvacet minut v předehřáté troubě, dozlatova.
Přejete si tradiční a levný recept? Tato večeře nebo oběd vás zasytí a vyjde vás levně. Otevřete si k pokrmu nakládačky a užijte si chuť dětství.
Foto: Shutterstock