Krémová bramborová kaše je oblíbenou přílohou mnoha lidí. Někdy je ale náročné dosáhnout, aby v ní nebyly žádné hrudky a aby byly brambory rovnoměrně rozmačkané. Podle této milovnice vaření však existuje jednoduchý způsob, díky kterému už nebudete muset mačkat brambory ručně.
Hotovo je za chvíli
Polly Pocketsyová se na sociální síti TikTok podělila o svůj chytrý trik na přípravu bramborové kaše. “K přípravě nejjemnější kaše všech dob potřebujete jen jednu minutu,” uvedla v popisu videa. Díky triku už prý nebudete potřebovat žádné speciální ingredience ani kuchyňské vybavení. Postačí jen uvařené brambory (nejlépe rovnoměrně nakrájené), trochu soli, másla, husté smetany a co je nejdůležitější, pochopitelně mixér.
Postup je jednoduchý: když jsou oloupané brambory uvařené, přidejte velkou lžíci másla a posypte solí. Následně je rozmixujte elektrickým ručním mixérem. Používání tohoto kuchyňského spotřebiče namísto manuálního míchání brambor nejenže ušetří vaše bicepsy od namáhavého tréninku, ale také zajistí hedvábnější a nadýchanější konečný produkt. Zároveň ušetří váš čas.
Polly následně ukázala konečný výsledek v podobě chutné kaše bez hrudek s petrželkou. Video na mnohé jednoznačně zapůsobilo. “Nemám rád bramborovou kaši, ale tohle vypadá chutně,” přiznal jeden uživatel. “Och, člověče, to je tak krémové,” uvedl další.
Zvolte správné brambory
V případě bramborové kaše je také důležité zvolit ten správný typ brambor. Mělo by se jednat o varný typ C. Pakliže ale máte vyzkoušený jiný typ brambor a netvoří se vám z něj hrudky, klidně u něj zůstaňte.
Po oloupání a opláchnutí brambor se hodí je namočit na chvíli do studené vody. Díky tomu se zbavíte přebytečného škrobu, který může kaši znehodnotit. Každý jistě někdy jedl nepříjemně lepkavou kaši. To bylo způsobeno právě velkým množstvím škrobu v bramborách.
Foto: Shutterstock
Bravo autorko článku. Objevila jste Ameriku. 😂😂😂
Mixer? A nač? Nejlepší bramborová kaše vznikne tak, že se voda, ve které se brambory vařily, sleje do hrnku a postupně se přidává při mačkání klasickým mačkadlem na brambory až je kaše hladká.
Taková kaše má výbornou chuť a není ani suchá, ani zbytečně mastná. Pokud máte čistý masový vývar, můžete ho trochu přidat a bude to ještě lepší.
Voda z brambor se bohužel nedá použít, když už brambory začnou klíčit – tedy na konci zimy.
Mixer ? Katasrofa to už není kaše ale ….
Stačí vařit brambory typu C a bude vždy kaše dokonalá 😏
Jejda, tak to moje babička maminka i já jsme takové “objevitelky”, u nás se jinak kaše od zakoupení prvního mixéru nedělá..