Při hubnutí většina lidí doplatí na to, že si neumí odepřít oblíbené pokrmy. Vyzkoušeno na vlastní kůži návod Australanky Bree Lenehanové. Ve svém jídelníčku můžete mít pizzu i hranolky a přesto zhubnete. Tohle musíte dodržet.
Neomezujte pestrost jídelníčku
Pěkná a štíhlá postava není zdarma. Stojí za ní dostatek pohybu a zdravá strava, která však někdy může být kamenem úrazu. Ne vždy nám zdravé věci chutnají a často nás nezasytí. Chuť na nezdravý fastfood nás často převálcuje a nakonec sníme víc, než potřebujeme. Australance Bree Lenehanové se však podařilo zhubnout i když jedla pizzu, nachos i hranolky. Podle ní je klíčové množství jídla.
Najezte se dosyta
Klíčem ke štíhlosti je velký objem. V podstatě to znamená, že si Bree vybírá jídla, která ji udržují delší dobu sytou. Změnila některé stravovací návyky a určité jídla vyměnila za zdravější a sytější verzi. Nejí bramborové lupínky, ale dá si popcorn s o něco nižším obsahem kalorií a vyšším objemem. Můžete ho sníst více a budete se cítit plnější. Do jídelníčku zařadila batáty a používá ho jako základ pro výrobu pizzy.
Být zdravá, ne jen hubená
Bree dříve kvůli hubnutí nejedla a byla neustále ve stresu. Pak se objevila ztráta menstruačního cyklu, řekla si dost a změnila nastavení mysli z touhy být hubená na to být zdravá. Je sebevědomější a přijímá své skutečné tělo i se všemi fyzickými změnami, jako je celulitida, strie i nadýmání, což bere jako naprosto normální.
Zdravá pizza z batátů
Ingredience:
- sladká brambora
- sýr
- rajčata
- bazalka
- červená cibule
- rajčatová Passata
Postup:
Předehřejte si troubu na 200 °C a nakrájejte batáty na 2 cm plátky. Papír na pečení položte na plech a potřete ho olivovým olejem, naskládejte na něj brambory a nechte péct 20 minut. Jakmile jsou hotové, naskládejte na ně sýr, cibuli, bazalku, rajčata, nebo cokoliv, co máte rádi na klasické pizze. Nechte zapéct na 5 minut a můžete jíst.
Proteinové lívance
Ingredience:
- 2 vejce
- 30 g proteinového prášku
- 1 banán
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
Postup:
Oddělíme bílky od žloutku a vyšleháme v misce. Zbývající ingredience pořádně promícháme a na závěr přidáme sníh. Na pánvi připravíme lívance. Podáváme se odtučněným či nízkotučným tvarohem, ovocem a polité javorovým sirupem.
Foto: Shutterstock, zdroj: The Sun