Zhubnete, klesne vám krevní tlak a posílí vlasy. Stačí pít tento nápoj každý den

Červené zelí je skvělou, avšak často velmi opomíjenou potravinou. Jeho příprava totiž zabere určitý čas, kterého se v současné uspěchané době příliš nedostává. Lidé však už odnepaměti věděli, že by zelí mělo být součástí našich jídelníčku. Nejen proto, že je chutné, ale především proto, že funguje jako přírodní medicína, obzvlášť s důrazem na prevenci.

Nastartuje prospěšné procesy v těle

Červené zelí si pochopitelně můžete uvařit k jídlu, avšak tak přijdete o řadu prospěšných látek, jakkoliv i v této podobě je pro organismus skvělé. Ještě mnohem lepší je nicméně šťáva z červeného zelí. Díky ní můžete dosáhnout shození přebytečných kilogramů, vyřešení zánětů v těle, detoxikace organismu a vůbec všeobecně posílení zdraví.

Šťávu z červeného zelí si můžete představit jako neuvěřitelně nabitý koktejl plný skvělých látek, jako jsou vitaminy A, C, K a B6 a minerálů v podobě hořčíku nebo draslíku. Nechybí ani pořádná porce antioxidantů, jež se vyznačují protirakovinovými vlastnostmi, protože bojují proti oxidačnímu stresu.

Díky červenému zelí se v těle tvoří velké množství keratinu, což poznáte na tom, že vaše vlasy a nehty budou silnější. Pozitivní vliv má také na pokožku. Vitamin K a antokyany mají pro změnu dopad na schopnosti mozku. Kromě toho, že pomáhají se soustředěním a pamětím, také podle některých výzkumů snižují riziko demence. Draslík pro změnu snižuje krevní tlak.

Foto: Shutterstock

Jak připravit šťávu z červeného zelí

Šťávu z červeného zelí si můžete připravit velmi jednoduše. Nemusíte se bát, tento recept je velmi chutný. Budete potřebovat jen 300 gramů červeného zelí, jedno zelené jablko, jeden svazek čerstvé bazalky a jeden svazek čerstvé máty.

Všechny ingredience pečlivě omyjte a následně nakrájejte na menší kousky. Vše pak vložte do mixéru, kde je mixujte dokud z nich nevznikne hladká tekutá šťáva. Ozdravný nápoj si dopřávejte dvakrát denně, a to vždy před jídlem. Tak zajistíte jeho největší účinek.

Foto: Shutterstock, zdroj: Good Nature

Autor: Tereza Vávrová

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Dlouhodobě se zajímá o spotřebitelská a ekonomická témata, která mají vliv na životy lidí. Prošla řadou médií, kde získala velké množství zkušeností o tom, co je opravdu důležité.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments