Opičí máslo? Že jste o ničem takovém neslyšeli? Pak nevíte, o jakou dobrotu jste přicházeli. Nemusíte se bát, že by se snad vyrábělo z lidoopů.
Název vychází z toho, že hlavní ingrediencí této lahůdky jsou banány. Pokud tedy i vy máte rádi banány, nejen v syrové podobě, pak si opičí máslo také zamilujete.
Je to ideální doplněk třeba zmrzlin, palačinek či vaflí. Ale většině lidí chutná natolik, že ho prostě ujídají lžící ze sklenice a nestačí ho na nic namazat. Tak dobré totiž je. Dobrou zprávou je, že příprava další várky zabere jen chvíli.
Ingredience:
- 5 banánů bez hnědých teček
- 1 velká konzerva ananasových kousků včetně šťávy
- 300 g cukru
- 20 g strouhaného kokosu
- 3 lžíce citronové šťávy
Postup:
Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Dáme do hluboké pánve společně s ostatními ingrediencemi. Na mírném ohni, za stálého míchání, přivedeme k varu. Banány se musí rozvařit tak, že vznikne směs připomínající džem.
Směs nalijeme do sterilizovaných sklenice a vychladíme. Uchováváme v lednici.