Znáte opičí máslo? Recept na skvělý a jednoduchý džem z banánů

Opičí máslo? Že jste o ničem takovém neslyšeli? Pak nevíte, o jakou dobrotu jste přicházeli. Nemusíte se bát, že by se snad vyrábělo z lidoopů.

Název vychází z toho, že hlavní ingrediencí této lahůdky jsou banány. Pokud tedy i vy máte rádi banány, nejen v syrové podobě, pak si opičí máslo také zamilujete.

Je to ideální doplněk třeba zmrzlin, palačinek či vaflí. Ale většině lidí chutná natolik, že ho prostě ujídají lžící ze sklenice a nestačí ho na nic namazat. Tak dobré totiž je. Dobrou zprávou je, že příprava další várky zabere jen chvíli.

Ingredience:

  • 5 banánů bez hnědých teček
  • 1 velká konzerva ananasových kousků včetně šťávy
  • 300 g cukru
  • 20 g strouhaného kokosu
  • 3 lžíce citronové šťávy

Postup:

Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Dáme do hluboké pánve společně s ostatními ingrediencemi. Na mírném ohni, za stálého míchání, přivedeme k varu. Banány se musí rozvařit tak, že vznikne směs připomínající džem.

Směs nalijeme do sterilizovaných sklenice a vychladíme. Uchováváme v lednici.

Autor: Lucie Proutková

V mládí jsem často trpěla zdravotními problémy. Lékaři mi moc kloudného neporadili, ale zato předepisovalo jeden lék za druhým. Nakonec jsem se rozhodla poradit si sama zdravějším životním stylem. A ono to vyšlo - tak ráda poradím druhým.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
3 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments